El conseller d'Interior, Jordi Jané, va anunciar ahir la convocatòria aquest any de 400 noves places de mossos d'esquadra, la primera des del 2011, i va afegir que també es convocaran 18 places d'inspector, 12 d'intendent, 8 de comissari i 1 de major.

El conseller va concretar la xifra de places després de recordar que no s'ha convocat cap oposició des de l'última promoció de Mossos d'Esquadra, que va ser el 2011, per això el cos de Policia de la Generalitat ha tingut una disminució d'efectius, ja que tampoc no s'han reposat les baixes.

Jané va reconèixer que els Mossos perden efectius cada any, fins al punt que ara hi ha 16.868 integrants, quan en van arribar a tenir 17.160, tenint a més en compte que les previsions establertes a la Junta de Seguretat el 2006 eren que actualment tinguessin 18.267 agents.

El director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, ja va anunciar el 3 de març que es recuperaria la figura del major, que amb tota probabilitat recaurà en l'actual número u dels Mossos, el comissari en cap Josep Lluís Trapero.