Investiguen l´adjudicació de les ambulàncies als propietaris de Port Aventura

La Fiscalia ha obert diligències arran d'una denúncia de la CUP que alertava d'irregularitats

05.05.2016 | 00:00

La Fiscalia ha obert una investigació sobre l'adjudicació del servei d'ambulàncies a la regió de la Catalunya Central i l'Alt Pirineu i Ara i altres punts de Catalunya a l'empresa Transport Sanitari de Catalunya (TSC) -firma d'Investindustrial-, propietat de la família Bonomi que gestiona Port Aventura. L'empresa havia donat tres milions d'euros a un hospital finançat amb fons públics i l'adjudicació d'ambulàncies va ser aprovada en els últims mesos de Boi Ruiz al capdavant de la conselleria de Salut.
La Fiscalia ha encarregat la investigació a la Policia Nacional perquè analitzi els expedients d'adjudicació del servei d'ambulàncies, amb la finalitat de descobrir si es va cometre alguna irregularitat. La CUP va interposar una denúncia davant la Fiscalia en apreciar "indicis de corrupció" en el procés d'adjudicació de les ambulàncies, acordat l'abril del 2015, mesos abans de les últimes eleccions catalanes, quan Boi Ruiz encara era al capdavant del departament de Salut.
La denúncia de la CUP al·ludeix al concurs d'adjudicació de més quantia econòmica de la legislatura passada, amb un total de 2.256 milions d'euros. L'empresa Transport Sanitari de Catalunya SL, propietat de la família Bonomi, va ser l'adjudicatària de set dels 13 lots que van sortir a concurs, a Girona, Catalunya Central, Alt Pirineu, Barcelonès Nord, Alt Penedès, Barcelona Ciutat i Regió Sanitària de Barcelona, malgrat que la seva oferta era "manifestament incompleta", segons la denúncia.
En el seu escrit, la formació anticapitalista apunta a l'existència d'una "certa casualitat" entre una donació de tres milions d'euros a l'Hospital de Sant Joan de Déu, finançat amb fons públics, i l'adjudicació d'aquests lots. Segons la CUP, Transport Sanitari de Catalunya SL és íntegrament en mans d'International Emergency Servies SARL, un fons d'inversió establert a Luxemburg, que és propietat al 100% del fons de capital de risc Investindustrial, compa-nyia propietat de la família Bonomi.
En el seu escrit, la CUP remarca que Investindustrial, amb residència a Barcelona, va adquirir l'any 2012 la totalitat de Port Aventura a Criteria Caixa Holding, fins que el mes de març d'aquest any la família Bonomi va vendre el 49,9% de PortAventura al fons d'inversió KKR. El preu de venda d'aquest paquet d'accions del parc temàtic va superar els 105 milions d'euros, segons fonts coneixedores del cas.
Segons la CUP, PortAventura va signar el 16 de juliol del 2015 a través de la seva Fundació un conveni de col·laboració pel qual va fer una donació de 3 milions d'euros a l'Hospital Sant Joan de Déu, centre de titularitat privada però amb vocació i finançament públic, i a més proveïdor del CatSalut.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Rajoy no és investit en primera votació en votar ´no´ la meitat de diputats

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

Rajoy anuncia la suspensió de la prova de les revàlides

Rajoy anuncia la suspensió de la prova de les revàlides

El líder del PP reclama en la seva rèplica un gran pacte d'Estat en Educació

El Congrés rebutja la investidura de Rajoy en primera volta

El Congrés rebutja la investidura de Rajoy en primera volta

El líder del PP suma només els vots dela seva formació i els de C's: 170 a favor i 180 en contra

Tardà: ´És setmana de passió i mort de Sánchez i de resurrecció de Rajoy´

Tardà: ´És setmana de passió i mort de Sánchez i de resurrecció de Rajoy´

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha assegurat avui que aquesta setmana de debat...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema