L'empresa embotelladora ha retirat més de 121.000 unitats d'aigua envasada pel brot de gastroenteritis, que va afectar 4.136 persones a les comarques de Barcelona i Tarragona, segons ha informat en un comunicat el govern d'Andorra. Els diferents productes embotellats es trobaven distribuïts majoritàriament arreu de Catalunya, però també en d'altres comunitats i Andorra. D'altra banda, el Ministeri de Salut andorrà ja ha rebut els resultats de l'analítica de verificació de les mostres recollides a la planta embotelladora el passat 21 d'abril i que van ser trameses al laboratori de Salut Pública de de la Generalitat situat a Girona. Segons el govern andorrà, l'informe de resultats "han tornat a confirmar una presència lleu" de norovirus a la font i en diversos lots dels diferents formats d'envasat.

La planta continua totalment clausurada, d'acord amb la mesura cautelar aprovada pel govern andorrà el passat 27 d'abril. El Ministeri de Salut ha mantingut durant els darrers dies "contactes i intercanvis" amb diferents agències i estaments especialitzats a França "amb la finalitat de poder obtenir suport d'alt nivell científic i tècnic".

L'objectiu del Ministeri és "avançar" en la investigació de les causes que han pogut vehicular el virus i contaminar la font, tenint en compte, segons apunta el govern d'Andorra, que la planta "havia estat totalment recondicionada de nou" quan Aigua del Pirineu va reiniciar el projecte de captació, i que entre moltes altres actuacions realitzades, va conduir a reforçar el perímetre immediat de la captació i a situar el punt de captació de l'aqüífer al subsòl a una profunditat propera als 100 metres.

El Ministeri de Salut ha comptat amb la col·laboració del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat i els Serveis del Comú de la Massana. Pel que fa a Medi Ambient, els darrers dies han col·laborat en la revisió de l'estudi hidrogeològic que defineix el perímetre d'influència de la captació. Per la seva banda, el Comú de la Massana, ha dut a terme proves de filmació per imatge per confirmar l'estanqueïtat de les xarxes residuals del nucli d'Arinsal, i no s'ha detectat "cap incidència" que pugui fer sospitar que s'hagin produït possibles vessaments que s'hagin pogut infiltrar, segons ha indicat el govern andorrà.