L'expresident de la Generalitat de Catalunya Artur Mas va afirmar que "vol ser i serà" en la pròxima Convergència, però va remarcar la importància que emergeixin noves persones capaces de "liderar" el futur d'una formació sense la qual, va dir, "no hi haurà independència".

En un discurs al Consell Nacional de CDC, el líder del partit ha cridat a ocupar, a través del procés congressual, l'espai central de la política a Catalunya i ha avisat els sobiranistes que volen "disminuir" el rol de la seva formació que "sense Convergència no hi haurà independència".

El líder convergent va assenyalar que, després de cedir la presidència de la Generalitat a Carles Puigdemont, vol implicar-se en la "posada al dia" de la nova CDC, els militants de la qual decidiran el 21 de maig si es renova o es refunda en un nou partit.

"Jo en aquest escenari de futur vull ser-hi i hi seré", va dir, encara que ha remarcat que tots els convergents tenen la responsabilitat que "emergeixi en aquest nou procés gent que sigui capaç de liderar" el futur.

"Com s'ha fet en el Govern de Catalunya, tots tenim la responsabilitat que emergeixi, en aquest nou procés en el qual som, gent que sigui capaç de liderar tot aquest futur que té aquest país i en això Convergència, afortunadament, té una pila de gent capaç de ser a l'altura dels desafiaments que tenim sobre la taula", va assenyalar.

Mas va fer aquestes afirmacions davant un Consell Nacional on era present Carles Puigdemont i que es va convocar per ratificar el reglament de la consulta interna i de les primàries del 21 de maig, a les quals pretenen presentar-se dos aspirants també presents ahir: Francesc Homs i Sílvia Requena.

Requena va ser la número 2 de Democràcia i Llibertat al Senat per Barcelona i és presidenta de la sectorial d'Igualtat i Drets Civils de Convergència des del 2012. És advocada i sòcia fundadora de Requena Bufet d'Advocats i professora d'Ètica Jurídica a la Universitat Internacional de Catalunya.

En alguns cercles se la considera propera a l'exconseller de Justícia Germà Gordó, tot i que també forma part del nou grup intern de CDC Generació Llibertat.

Si finalment hi ha primàries, les eleccions tindran lloc el dia 21 de maig, coincidint amb la consulta interna a militants i simpatitzants sobre el futur del partit.