Trump queda sol en la cursa presidencial per la renúncia dels seus rivals

05.05.2016 | 00:00

La victòria de Donald Trump a les eleccions primàries celebrades a l'estat d'Indiana va portar els seus rivals per la nominació republicana, Ted Cruz i John Kasich, a abandonar la contesa, amb la qual cosa el magnat serà el candidat d'aquest partit.
En el bàndol demòcrata, el senador autoproclamat socialista democràtic Bernie Sanders va arrabassar la victòria que les enquestes vaticinaven per a l'exsecretària d'Estat Hillary Clinton i va donar una mica més d'emoció a la disputa, tot i que aquest continua tenint molt complicat el camí a la nominació.
D'un elenc que va arribar a tenir fins a 17 aspirants a l'inici del procés, Donald Trump ha quedat sol. "Hem donat tot el que teníem a Indiana, però els votants han triat un altre camí. Per això, suspenem la nostra campanya", va anunciar Cruz.
Per la seva banda, en el seu discurs de victòria, el polèmic multimilionari va dedicar, per primera vegada en molts mesos, alguns elogis a Cruz, en qualificar-lo de "gran competidor", "dur" i "intel·ligent".
Cruz es va abocar a Indiana amb una especial intensitat (va arribar a fer una desena de discursos en un sol dia a l'estat) i els grups de la campanya anti-Trump (de tendència conservadora, però allunyats dels posicionaments del magnat) es van deixar milions de dòlars en anuncis televisius crítics amb la seva figura.
"Donald Trump serà el nominat del Partit Republicà, ens hem d'unir i centrar-nos a derrotar la favorita entre els aspirants demòcrates Hillary Clinton", va assegurar el president del Comitè Nacional Republicà, Reince Priebus, assumint per primera vegada que el magnat serà el candidat d'aquest partit a les eleccions del proper novembre.
Kasich va anunciar inicialment que tenia la intenció de conti-nuar en campanya, però anant cap a un acte de recaptació a Washington va canviar de parer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Jornada històrica dels castellers de Vallls

La Vella de Valls fa la millor actuació castellera de tots els temps per Santa Úrsula

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

L'edat mitjana al primer matrimoni s'ha endarrerit tres anys des del 2005 i se situa en 34,7 i...

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

El primer secretari diu que el PSOE "té dret" a repensar la relació amb els socialistes catalans

Enllaços recomanats: Premis cinema