Els principals partits han arribat a un principi d'acord per reduir en la mesura del possible la cartelleria electoral en els comicis del 26-J, però mantenen les seves discrepàncies a l'hora d'estalviar en el repartiment postal de les paperetes i fixar un límit a la despesa de cada candidatura. Davant la falta d'un acord global, els partits que es van reunir al Congrés van quedar que es tornairen a trobar dimecres que ve per intentar acostar postures i tancar un pacte que estalviï diners als contribuents en aquesta repetició electoral.

El PP està d'acord amb reduir el 30% les despeses, sobretot en publicitat exterior, però no és partidari de retallar en els enviaments electorals ficant totes les paperetes en un sol sobre, com proposen altres formacions. Fernando Martínez-Maíllo va destacar el compromís del PP amb l'austeritat i va recordar que per a les eleccions del 20-D el seu partit ja va estalviar el 15% en comparació amb els comicis del 2011, amb una reducció del cost de la bustiada de 22 a 18 cèntims per enviament.

Per al PP, una bustiada conjunta podria ser il·legal i, a més, no suposaria cap estalvi, perquè caldria enviar sobres diferents per cada circumscripció i incloure-hi tots els partits als quals ara no se'ls subvenciona aquesta publicitat. A més de l'estalvi en publicitat exterior, el PP advoca, per exemple, per celebrar actes més austers i evitar en la mesura del possible els grans mítings.

El PSOE coincideix amb el PP en el rebuig a modificar el sistema de repartiment postal de les paperetes perquè considera que "és un dret dels ciutadans", tot i que veu marge perquè l'enviament es pugui abaratir fins als 0,15 euros per elector. El seu portaveu al Senat, Óscar López, va defensar el manteniment de la bustiada perquè fomenta la participació i facilita el vot en determinats llocs, com en l'àmbit rural. López va dubtar de la legalitat d'un enviament conjunt i va recordar que hi va haver una experiència similar a Catalunya, en la qual al final es va constatar que era més cara una única tramesa de paperetes que per separat. Més enllà dels enviaments postals, el PSOE proposa retallar el 30% el cost de la campanya respecte del pressupost de l'anterior i suprimir la publicitat exterior.

El responsable de l'àrea de Finances i Transparència de Podem, Segundo González, va insistir en la seva proposta de limitar la despesa electoral a 3 milions d'euros per partit, i va apostar per la bustiada "mancomunada", que, segons els seus càlculs, suposaria un estalvi d'entre 25 i 30 milions.

Segons la seva opinió, plantejar una reducció percentual de la despesa sobre la registrada en les eleccions anteriors "seria castigar els que han estalviat més", i va recordar que només el PP i el PSOE tenen un deute de més de 100 milions d'euros en préstecs.

Ciutadans va apel·lar a la "voluntat política" de la resta de partits per solucionar les dificultats tècniques que presenta l'enviament unificat de les paperetes de vot. El vicesecretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, va apostar també per una reducció del límit de la despesa per partit.