Una persona va disparar contra el prestigiós periodista Can Dündar, sense tocar-lo, durant una pausa en el judici al qual el reporter s'enfrontava a un tribunal d'Istambul per revelació de secrets i que el va condemnar, finalment, a cinc anys de presó.

L'agressor va disparar dues vegades la seva arma contra Dündar però només va ferir de forma lleu un altre periodista, de la cadena NTV, i va ser detingut immediatament, va explicar el mateix periodista ferit en conversa telefònica.

El succés va tenir lloc davant del Palau de Justícia d'Istambul, durant un recés del judici a Dündar i Erdem Gül, per als quals la Fiscalia demanava 25 i 10 anys de presó, respectivament. Els dos periodistes estan acusats de "revelació de secrets de l'Estat" per haver publicat el maig del 2015, al diari Cumhuriyet, imatges d'un suposat enviament d'armes de Turquia a Síria, el gener del 2014 i escortat per agents dels serveis secrets.

"Sortíem del tribunal per anar a prendre un te. Anava amb la meva dona quan un home es va acostar i va cridar: 'ets un traïdor' i va disparar contra mi. No em va tocar. La bala va tocar un col·lega", va relatar el periodista.

"Primer la meva dona es va abalançar sobre l'home armat, després un diputat (que assistia al judici) el va agafar per darrere. No el conec, però sé qui ho va incitar. Aquells que fa temps que m'assenyalen", va explicar.