El senador republicà i exjutge Santi Vidal va considerar ahir a Sallent que en els propers dotze mesos Catalunya ha d'avançar de manera considerable en la creació de les estructures d'estat i a posar les bases sòlides per afrontar un procés de constitució nacional. Vidal ho va definir com "un temps de treball sense sorolls en la construcció de fonaments sòlids".

L'exjutge i ara senador, acompanyat de la també senadora, i sallentina, Mirella Cortès, va tenir ahir un dia dedicat al Bages. Va visitar municipis com Sallent, Súria, Navarcles o Sant Salvador, on va explicar què han fet els senadors i diputats d'ERC en aquesta curta legislatura que s'ha tancat per la convocatòria de noves eleccions.

Cortès va destacar el paper que ha tingut ERC. "Hem estat la veu del país", va assegurar en una entrevista a Ràdio Sallent. La política sallentina també va assegurar que si els republicans no haguessin estat presents al Congrés, avui hi hauria un govern de pacte entre el PSOE i Podem. Cortès està convençuda que el referèndum català ha condicionat el govern.