El papa Francesc va utilitzar ahir per primer cop el català en un missatge difós per mitjà dels canals digitals del Vaticà per agrair als internautes les pregàries que li arriben per les xarxes socials. Es pot accedir a la nota d'agraïment a la pàgina web oficial del Vaticà, que inclou versions del text en més de trenta idiomes, entre els quals el català.

Sota l'epígraf "4U", el missatge del papa Francesc deia: "a tu, que, des de la gran comunitat digital, em demanes benediccions i pregària, et vull dir: tu seràs el do preciós en la meva pregària al Pare. I no t'oblidis de resar per mi perquè jo sigui el servidor de l'Evangeli de la Misericòrdia. Franciscus". El papa Francesc, que va abandonar el costum dels seus antecessors de felicitar el Nadal en desenes de llengües durant l'Urbi et Orbi, utilitza habitualment l'italià quan parla des de Roma i també l'anglès i l'espanyol quan és de viatge.

Amb el missatge publicat ahir, és el primer cop que el Pontífex es dirigeix als internautes en més d'una trentena de llengües, entre les quals figura el català.