El responsable d'Organització de Podem, Pablo Echenique, va assegurar ahir a la seva pàgina web que les nou posicions de sortida que la seva formació havia ofert a IU per avançar en la negociació per una coalició electoral tenen "altes possibilitats de convertir-se en escons". Echenique va pronunciar-se ahir sobre la qüestió que els negociadors de Podem i IU tenen damunt de la taula amb la finalitat d'accelerar les negociacions i acordar durant aquesta setmana una coalició amb la qual es puguin presentar-se totes dues formacions en les eleccions del 26 de juny. De fet, fonts de Podem van indicar que les converses seguirien durant tot ahir, encara que en el tancament de l'edició no hi havia novetats.

Echenique va reconèixer en el seu escrit que, no obstant això, "els llocs de sortida, així, a seques, no existeixen". El dirigent de Podem va publicar aquestes explicacions al seu web un dia després que el consell polític federal d'IU aprovés una resolució, promoguda per l'equip d'Alberto Garzón, amb què demanaven a Podem una quota d'entre 8 i 12 llocs de sortida a les llistes amb la garantia que serien escons després del 26-J.

Va ser una petició formalitzada després que dissabte mateix Echenique precisés que havia ofert a Garzón disposar de nou escons. Es va crear una sèrie de malentesos a què Echenique es va referir així: "entre tanta escuma, tantes presses i tantes declaracions encreuades és bo aclarir algunes coses perquè la gent no s'equivoqui i sigui més fàcil arribar a un acord".