Plantar, regar, créixer, collir i menjar. Aquest seria el cicle que seguiria un hortolà qualsevol que conreés els seus aliments. A Manlleu (Osona), aquest cicle es fa en xarxa i el beneficiari n'és el Sarró, el banc d'aliments municipal. Davant la necessitat de producte fresc que tenia l'entitat des que va néixer, el consistori va proposar un projecte col·lectiu d'horts urbans i ecològics per abastir el banc d'aliments amb pagesos experimentats, però també amb usuaris del banc d'aliments mateix que aprenen a cuidar allò que planten i que acabarà als seus plats.

Els beneficis que n'obtenen són múltiples. Un dels voluntaris, Omar Mustafa, va explicar a l'ACN que el treball a l'hort el manté ocupat, "no t'avorreixes, passes dues o tres hores aquí i t'hi entretens, i a més ho fas amb alegria perquè saps que estàs ajudant la gent". L'Omar ajuda persones que, com ell, des de fa un temps s'han vist obligades a anar al Sarró per omplir la nevera.