Almenys 73 persones van morir i un nombre indeterminat més van resultar ferides després que dos autobusos i un camió cisterna amb combustible cremessin després d'un accident ahir en una autopista del sud de l'Afganistan, segons van informar a Efe fonts oficials. "Les últimes dades mostren que 73 persones van morir i el nombre de ferits està augmentant, però encara no és clar", va dir un portaveu del ministeri de Salut Pública del país asiàtic, Ismail Kawusi.

L'accident es va produir a l'autopista Kabul-Kandahar a l'alçada del districte de Moqor a la província de Ghazni cap a les 06.30 hora local (02.00 GMT), va declarar el portaveu del governador provincial, Javid Salangi. Els autobusos anaven plens de passatgers i va ser l'incendi després de l'accident el que va causar la majoria de les víctimes, va assegurar Salangi.

El governador del districte de Moqor, Wahidullah Alokozai, va afirmar que entre les víctimes hi havia diversos menors i les primeres informacions eren d'"al voltant de 60 ferits". Alokozai a subratllar que "la majoria dels cadàvers" que es van trobar els equips de rescat estaven "cremats".