El líder del PP i president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha reivindicat aquest dimarts la tasca del seu executiu i ha assegurat que l'Estat necessita un govern "seriós i amb les idees clares" i no un format per forces sense experiència de govern, en referència implícita a Pode, IU i C's. "Aquests no són temps per a amateurs ni per venir al govern a aprendre", ha dit, "i es necessita experiència, equips i forces polítiques que tinguin les idees clares i que estiguin disposades a respondre els enormes reptes que té per davant la societat espanyola". Ha fet aquestes manifestacions l'endemà que Podem i IU han presentat el seu acord per concórrer junts a les eleccions i "guanyar el PP" als comicis del 26-J.

En declaracions des de Pamplona després de signar l'acord electoral amb UPN per concórrer junts a les eleccions del 26-J a Navarra, Rajoy reiterat la seva aposta per un govern de coalició com els que es donen a Europa, i ha apuntat que malgrat que els espanyols van dir això a les urnes al 20-D es van trobar amb una etapa on hi ha hagut "fotos per contra hi ha hagut una etapa amb "excessos" amb "protagonismes i fotografies" de tota mena.

El líder del PP ha reiterat els principals objectius de la seva formació de cara a la pròxima legislatura: recuperació, defensa de la unitat d'Espanya, lluita contra el terrorisme, reformes institucionals i manteniment dels serveis socials, i ha situat com a un dels elements prioritaris de la pròxima legislatura l'educació com a instrument clau per a l'ocupació.