El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va assegurar ahir que Adif vol modificar els horaris dels trens de Rodalies per ocultar retards a les seves línies.

En declaracions als mitjans, Rull va lamentar que l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) pretengui incorporar modificacions horàries "de manera unilateral" per justificar els retards en comptes d'invertir en les millores de la xarxa a Catalunya. "La solució d'aquest problema no és maquillar o amagar els problemes amb els retards amb modificacions horàries", va dir, sinó que "fa falta que el ministeri realitzi totes les inversions oportunes".

Així, va advocar per identificar els problemes i limitacions de les diferents línies de Rodalies conjuntament amb Adif per intentar trobar una solució diferent de la que proposa l'administrador d'infraestructures. El conseller va apuntat que la xarxa de Regionals acumula retards d'un 42%.

Per altra banda, el gestor d'infraestructures Adif va replicar al conseller exposant que el seu objectiu és adaptar els temps de trajecte dels trens a les condicions actuals de circulació, amb la finalitat de garantir la seguretat i donar una informació veraç als usuaris.