L'Advocacia General de l'Estat de Brasil, que defensa la presidenta brasilera, Dilma Rousseff, va reclamar ahir a la Cort Suprema la "nul·litat" del procés que avui pot suspendre-la del càrrec durant 180 dies i portar després a la seva destitució.

La demanda, presentada la vigília que el Senat decideixi el futur de Rousseff, va ser dirigida al Suprem per l'advocat general, José Eduardo Cardozo, i reitera els arguments que la defensa ha esgrimit sense cap èxit durant els últims mesos. Un dels principals apunta a un presumpte "desviament de finalitat" comès el desembre passat pel llavors president de la Cambra de Diputats, Eduardo Cunha, un declarat adversari de Rousseff que va acceptar a tràmit les denúncies contra la governant. Segons l'Advocacia General, Cunha va actuar per "venjança" pel fet que l'oficialisme li va negar els vots necessaris per impedir que avancés un procés intern de la Cambra de Diputats que pogués costar-li el mandat per suposada corrupció.

El document lliurat a la Cort Suprema denuncia aquesta "immoral conducta" i sosté que aquest fet confereix a tot el procés una "nul·litat d'inici" que demana que sigui reconeguda pel tribunal.

També ahir el president interí de la Cambra de Diputats del Brasil, Valdir Maranhao, va decidir donar suport perquè se segueixi el procés de destitució contra Rousseff, hores després d'haver optat pel contrari, segons van informar ahir mitjans locals.