Un jutjat de Valladolid ha obert diligències arran d'una denúncia de la Fiscalia contra l'exdiputat del Partit Popular Vicente Martínez Pujalte i l'exsenadora del mateix partit Ana Torme per delictes de falsedat documental i suborn que haurien comès pels pagaments rebuts de la constructora Collosa.

Fonts jurídiques van informar a Efe de la denúncia de la Fiscalia de Valladolid i van afegir que el Jutjat d'Instrucció 5 de Valladolid ha acordat al mateix temps obrir diligències i inhibir-se a favor del jutjat degà de Madrid en entendre que els fets van passar a Madrid i no a Valladolid.

La denúncia afecta, entre d'altres, l'exdiputat Martínez Pujalte, l'exsenadora Ana Torme i el vicepresident de Construcciones Llorente SA (Collosa), Alejandro Llorente Muñoz.

Vicente Martínez Pujalte, que va deixar el Congrés el desembre al final de l'anterior legislatura, va reconèixer haver cobrat 75.000 euros entre 2008 i 2009 a través del seu despatx d'assessoria de la constructora Collosa, una de les beneficiades pels parcs eòlics a Castella i Lleó.

Així mateix, segons les mateixes fonts, la Fiscalia de Valladolid ha demanat que, pel que fa a l'exdiputat Pedro Gómez de la Serna i l'exambaixador Gustavo de Arístegui, es remeti testimoni al Jutjat d'Instrucció de l'Audiència Nacional que està coneixent unes diligències prèvies ja obertes.

Martínez Pujalte va assegurar que està "absolutament tranquil" i convençut que el seu treball d'assessoria per a la constructora Collosa era "legal" i "compatible" amb l'escó, i va avançar que col·laborarà amb la Justícia. En declaracions a Efe, l'exdiputat per Múrcia va destacar, a més, que en cap de les activitats que va efectuar per a l'empresa no hi ha "diners públics".

"No hi ha ni un sol euro públic, cap contracte públic ni res públic; són activitats privades que es feien, es cobraven i subjectes a impostos", va afegir.

Martínez Pujalte, per tot això, va assegurar que aquesta tasca d'assessoria portada a terme durant els anys 2008 i 2009 encaixa en el règim de compatibilitats dels diputats, i va expressar el seu convenciment del "bon fer" d'aquests treballs.

L'exdiputat va confiar també que la Justícia actuï amb rapidesa i es va comprometre a col·laborar en tot el que se li demani des de les instàncies judicials. En aquest context, va lamentar que la Fiscalia de Valladolid no l'hagi citat per tal de preguntar-li per les seves activitats.