La portaveu de la CUP al Parlament de Catalunya, la sallentina Anna Gabriel, reconeix en una entrevista que preferiria tenir fills "en comú i en col·lectiu" perquè "els eduqui la tribu", tal com succeeix en "moltes altres cultures al món".

Anna Gabriel explica el concepte que té de família en una entrevista que emetrà dissabte que ve al matí el programa El suplement, de Catalunya Ràdio, el contingut del qual va ser avançat ahir, parcialment, per aquesta mateixa emissora.

"Si pogués formar part d'un grup que decidís tenir fills en comú, em satisfaria la idea", confessa aquesta diputada i portaveu parlamentària de la formació antisistema i independentista catalana.

Gabriel defensa, en aquest sentit, una criança "en comú" en què "són fills teus els que has parit tu i la resta", en contraposició amb "la concepció de la maternitat o la paternitat individualitzada". En aquest sentit, puntualitza que apostaria per una concepció en què "qui educa és la tribu i no hi ha aquest sentiment de pertinença del fill o filla biològic".

Segons argumenta Anna Gabriel en l'entrevista al programa radiofònic, el model de "família nuclear" imperant actualment en la cultura occidental és "pobre" i "enriqueix molt poc" els fills, motiu pel qual advoca, malgrat admetre el vessant polèmic d'aquesta afirmació, que aquest model "tendeix a convertir les persones, els nens i nenes, en molt conservadors".

"Com que vols el millor per als teus i els teus són molt poquets, s'entra en una lògica perversa", explica la diputada de la formació anticapitalista en l'entrevista al programa radiofònic.

Aquestes declaracions de la diputada sallentina van aixecar una allau de comentaris a les xarxes socials, de la mateixa manera que va passar fa gairebé un mes, quan la formació anticapitalista va portar al ple de Manresa una proposició que instava l'administració a promoure les copes mensuals i les esponges marines com a alternatives a les compreses i als tampons.