El fiscal va demanar ahir al Tribunal Suprem que obligui l'Audiència de Barcelona a redactar una tercera sentència sobre el cas de l'hotel del Palau, en el qual va absoldre l'antiga cúpula d'Urbanisme de Barcelona i va condemnar els exresponsables del Palau de la Música a un any per tràfic d'influències.

El fiscal va demanar, en el judici per les irregularitats en la tramitació d'un hotel de luxe al costat del Palau de la Música barceloní, penes de deu anys de presó per als exresponsables del Palau Fèlix Millet i Jordi Montull, i més de quatre per als exresponsables d'Urbanisme de Barcelona.

Després del judici, en la primera sentència, l'Audiència de Barcelona no va acceptar les tesis de l'acusació, i el ministeri Públic va recórrer al Tribunal Suprem, que va obligar el tribunal català a tornar a redactar el veredicte responent adequadament als arguments del fiscal. No obstant això, el fiscal tampoc no va quedar satisfet amb la segona sentència, de manera que el Suprem va revocar ahir altre cop la decisió de l'Audiència de Barcelona sobre aquest cas.

El fiscal considera que aquesta segona sentència continua sense fonamentar el rebuig dels seus arguments, per això n'ha demanat una tercera. A més, en el recurs ha canviat l'acusació respecte a Millet i Montull, i ara els acusa del delictes de falsedat.

Per la seva banda, els advocats de la cúpula d'Urbanisme defensen que l'Audiència, al seu criteri, ha fundat perfectament el segon veredicte absolutori. A més, han cridat l'atenció sobre fets com que no es va modificar la qualificació del sòl implicat en l'operació o també que "l'espoliació" del Palau de la Música per part de Millet i Montull és un cas completament diferenciat de l'hotel del Palau.