La Generalitat ha sancionat amb una mica més de 4 milions d'euros la concessionària Aigües Ter-Llobregat (ATLL), liderada per Acciona, per subcontractar a dues filials d'aquesta companyia la prestació de diversos serveis de forma "irregular", sense l'autorització necessària del Govern català.

Així ho va anunciar ahir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, al Parlament, on va confirmar l'existència de les infraccions denunciades mesos enrere per l'Oficina Antifrau en la facturació entre ATLL i el grup Acciona.

Rull va indicar que la Generalitat ha obert un "expedient de penalitats" amb relació a aquestes infraccions, comeses durant els últims tres anys, que comportarà una sanció de 4.035.000 euros per a la companyia concessionària, a la qual es va comunicar ahir mateix aquesta decisió. El Govern, això no obstant, considera que aquestes irregularitats, malgrat ser considerades "greus", no són motiu suficient per rescindir el contracte de concessió d'ATLL, tal com plantejava l'Oficina Antifrau, perquè entén que els fets provats no han afectat de forma negativa ni la qualitat del servei ni la tarifa de l'aigua. Segons va explicar Rull, la publicació de l'informe d'Antifrau va donar peu a la Generalitat a obrir un expedient informatiu per examinar l'actuació d'ATLL Concessionària i detectar-hi possibles irregularitats.

En un determinat moment, va exposar, ATLL Concessionària va subscriure un contracte amb una operadora creada pel Grup Acciona sense l'autorització pertinent de la conselleria de Territori i Sostenibilitat. "De fet, ATLL va demanar autorització quan l'empresa ja estava facturant", va detallar Rull, que va subratllar que, a partir d'aquests fets, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va requerir el cessament immediat d'aquesta relació contractual, va exigir a la concessionària una explicació immediata i va posar la situació en coneixement de l'Agència Tributària.