Els dos espanyols desapareguts al 2 de maig davant de les costes de Malàisia, David Hernández, de 29 anys, i Marta Miguel, de 30, han estat localitzats amb vida per pescadors vietnamites, segons ha confirmat aquest dijous el director general de l'agència marítima malàisia, Datuk Ahmad Puzi Kahar, al diari 'The Star'.

Al costat dels espanyols, també han estat localitzades dues persones més que es trobaven desaparegudes.

Els espanyols David Hernández i Marta Miguel van desaparèixer dilluns passat amb un ciutadà xinès i una malàisia quan viatjaven entre l'illa de Balambangan i el districte de Kudat, a Borneo, un trajecte que hauria d'haver-se fet en unes dues hores.

Les autoritats locals van apuntar a una fallada del motor com la possible causa de la desaparició del vaixell, que hauria estat arrossegat pel corrent. També es va arribar a estudiar la hipòtesi d'un segrest, ja que el vaixell va desaparèixer al mar de Sulu, situat entre l'illa de Borneo i el sud de Filipines, on tenen la seva base grups com Abu Sayyaf, responsable de nombrosos segrestos de turistes i pescadors per demanar un rescat a canvi del seu alliberament. No obstant això, aquest hipòtesi va quedar descartada.