El Suprem Tribunal Federal (STF), màxima cort del Brasil, va rebutjar el recurs del govern de la presidenta Dilma Rousseff per intentar aturar el procés que pot suspendre-la del càrrec 180 dies i portar després a la seva destitució. El magistrat Teori Zavascki, responsable d'analitzar el recurs en què l'Advocacia General de l'Estat va demanar la nul·litat de tot el procés per suposats vicis d'origen, va rebutjar la petició i va autoritzar que el cas segueixi al Senat, que pot aprovar l'obertura del judici polític destituent contra la mandatària.

El recurs va ser l'últim intent del titular de l'Advocacia General de l'Estat, José Eduardo Cardozo, de frenar el procés i impedir la votació al Senat, on hi ha una clara majoria a favor d'enjudiciar la cap d'Estat. En el recurs, Cardozo va al·legar que tot el procés és resultat d'un "desviament de finalitat" comès al desembre pel llavors president de la Cambra de Diputats, Eduardo Cunha, declarat adversari de Rousseff que va acceptar a tràmit les denúncies contra ella i el mandat del qual va ser suspès la setmana passada per la màxima cort a causa de les acusacions de corrupció que afronta.

Per part seva, el senador Humberto Costa, cap del grup del governant Partit dels Treballadors a la cambra alta, va admetre tàcitament que la presidenta serà sotmesa a un judici polític.