El Consell Nacional d'ICV va avalar ahir repetir la candidatura d'En Comú Podem per a les eleccions del 26 de juny, i va ratificar també els noms dels ecosocialistes que formaran part d'aquesta llista de la confluència de les esquerres.

Segons va explicar la seva coordinadora nacional, Marta Ribas, l'acord entre BComú, ICV, Podem, EUiA i Equo està a punt de tancar-se, i avui es presentarà en el registre la fórmula concreta amb la qual En Comú Podem concorrerà a les eleccions, abans que expiri el termini legal per a la seva presentació, a les dotze de la nit.

Ribas va assenyalar que els partits estan "afinant la millor fórmula possible" perquè En Comú Podem tingui "més possibilitats" d'aconseguir grup propi al Congrés, aspiració que ha d'anar acompanyada d'"uns grans resultats" electorals per "facilitar" aquesta reivindicació de la confluència catalana.

En aquest sentit, la líder d'ICV va precisar que la fórmula inclou "algun canvi" respecte a l'adoptada a les eleccions del 20-D per fer "més fàcil" que la Mesa de la cambra baixa no tingui arguments per rebutjar la petició de grup propi d'En Comú Podem. A més d'avalar l'aposta de la candidatura d'En Comú Podem, el Consell Nacional d'ICV va ratificar el nom de les dues persones que concorren en els primers llocs de la llista per part dels ecosocialistes, Josep Vendrell i Aina Vidal, que van ser elegits diputats en els comicis anteriors.