El papa Francesc va anunciar ahir la seva intenció de crear una comissió que estudiï la possibilitat que les dones també puguin ser diaques.

"És una possibilitat, avui dia", va respondre Francesc a la pregunta d'una religiosa durant l'audiència que va concedir a la Unió Internacional de les Superiores Generals. El diaconat és el grau de consagració anterior al del sacerdoci, que només poden tenir els homes, i en el qual es poden administrar alguns sagraments, com el baptisme i el matrimoni. Davant les 900 superiores generals de diversos instituts i congregacions religioses reunides ahir en aquesta audiència, Francesc va mostrar la seva disposició, per primera vegada, al fet que també hi hagi dones diaconesses. A la pregunta d'una d'elles de per què no instituir una comissió oficial que estudiï aquesta possibilitat, Francesc va explicar que fa temps havia comentat amb un "savi professor" el tema de les "diaques en els primers segles de l'Església, però no se sabia realment quin paper desenvolupaven i sobretot si havien estat ordenades o no".

"Sobre crear una comissió oficial que pugui estudiar la qüestió, crec que sí. Seria fer el bé de l'Església i aclarir aquest punt. Hi estic d'acord i parlaré perquè es pugui dur a terme una cosa així. Estic d'acord amb la proposta. Em sembla útil aquesta comissió, que aclareixi bé les coses".