Podem i Esquerra Unida ja tenen la seva marca electoral per a les eleccions de juny, Units Podem, un nom amb el qual esperen aconseguir els suports suficients "per guanyar". Un cop que els líders dels dos partits, Pablo Iglesias i Alberto Garzón, van fer públic el nom de la coalició a través de Twitter, es va registrar a la Junta Electoral Central.

Mentre tots dos partits superaven les seves diferències en aquesta qüestió, al País Valencià, després de la ruptura de dijous, es va aconseguir salvar la coalició a poques hores per expirar el termini per registrar-la i després que Podem millorés lleugerament l'oferta a IU, de forma que finalment ocuparan el cinquè lloc per a València, el sisè per a Alacant i el tercer per a Castelló. Amb el nom de Compromís Podem EUPV: a la valenciana, esperen superar la barrera dels nou escons que va aconseguir el 20-D la coalició Compromís Podem: És el Moment, de la qual IU va quedar fora.

També com a València, estan al marge de l'acord preelectoral entre Podem i IU Catalunya i Galícia. En aquesta darrera hi va haver tensions fins a l'últim moment sobre el procés de confluència al voltant d'En Marea. No obstant això, fonts d'aquesta plataforma van assegurar que la coalició es registraria ahir, independentment que Anova pugui abandonar-la i concórrer pel seu compte si així ho decideixen les seves bases.

A l'hora de tancar aquesta edició es continuava negociant a Catalunya, on el problema era en si concórrer com en les passades eleccions o sota el paraigua d'un partit instrumental i assegurar-se així tenir grup propi al Congrés. A més, tampoc no havien consensuat el nom. Negociant fins a l'últim moment van estar també a les Balears perquè MÉS (PSM, exmilitants d'IU i Verds) no acceptaven la proposta de Podem de compartir el tercer lloc de la llista.

Tensió resolta a Almeria

La tensió que dijous es va desencadenar a Almeria per les crítiques de la coordinadora provincial d'IU, Rosalía Rodríguez, a l'elecció de l'exJemad José Julio Rodríguez com a número 1 de la coalició per ser una "persona lligada a l'OTAN", sembla que van quedar resoltes pel líder de Podem, Pablo Iglesias, que va deixar clar que l'exgeneral seguirà al capdavant.

Un altre dels punts de fricció amb Podem és a Astúries, ja que el partit no es va pronunciar sobre els canvis sol·licitats per IU en la candidatura del Principat, que vol millorar la seva posició respecte al tercer lloc adjudicat.