Un incendi, la densa columna de fum es podia veure a 50 quilòmetres des de Madrid, estava cremant anit, a l'hora de tancar aquesta edició, milions de pneumàtics en el vementiri de rodes més gran d'Europa, a prop de Seseña, a Toledo, on per seguretat es van evacuar unes 1.000 persones de la urbanització del Pocero.

El núvol tòxic no havia provocat casos d'intoxicació gràcies a la seva dispersió en les capes altes de l'aire, encara que un canvi en la direcció del vent va aconsellar a mitja tarda fer les evacuacions, segons fonts dels serveis d'emergències. El foc va començar la matinada de divendres a Valdemoro, en un extrem de la parcel·la de 12 hectàrees que acull gai-rebé 100.000 tones de pneumàtics i que comparteixen les comunitats de Castella-la Manxa, amb el 70% de la parcel·la al seu territori, a la localitat de Seseña, i la de Madrid.

La Guàrdia Civil treballa amb la hipòtesi que el foc ha estat intencionat.

A les set de la tarda d'ahir, diversos consellers del govern de Castella-la Manxa van informar que havia cremat gairebé el 70 per cent dels pneumàtics que acull el cementiri i van considerar que seria molt difícil controlar-ho, perquè la muntanya de rodes arriba en alguns punts a una altura equivalent a set plantes.

Amics de la Terra i Ecologistes en Acció van advertir de la greu contaminació atmosfèrica que està causant l'incendi i van coincidir a denunciar una pèssima gestió de l'Administració en aquesta matèria des de fa molts anys.

Entre les substàncies que s'emeten a l'atmosfera hi ha compostos perillosos com els hidrocarburs aromàtics policíclics i substàncies cancerígenes com benzè i benzoapirenos, dioxines, furans i metalls pesants.

La urbanització evacuada, Quiñón de Seseña, té habitualment uns 6.500 habitants, però molts havien abandonat la seva residència just després d'iniciar-se el foc i només hi quedaven unes 1.000 persones, que van ser les evacuades i traslladades a poliesportius, un a Seseña Vell i dos a Esquivias. La urbanització és més coneguda pel nom del seu constructor, Residencial Francisco Hernando, el Pocero, i és considerada com l'emblema de la bombolla immobiliària. Només l'autopista de peatge R-4 separa la urbanització del solar que alberga els pneumàtics cremant, una parcel·la envoltada de polèmica per ser declarada il·legal, però on s'intentava reciclar el seu contingut de rodes a un ritme que, segons l'alcalde de Valdemoro, Guillermo Gross, hauria fet necessaris 77 anys per eliminar el seu contingut.