El nou govern del Brasil del president interí, Michel Témer, va anunciar una retallada de despeses públiques i una auditoria dels programes d'assistència als pobres, com a primeres mesures per treure el país de la recessió.

Les mesures més dures, dins l'"important" pla d'ajust que prepara el ministre d'Hisenda, Henrique Meirelles, hauran d'esperar que es conegui el real estat de comptes que va deixar Dilma Rousseff, suspesa dijous del càrrec precisament sota l'acusació d'haver realitzat maniobres comptables irregulars per maquillar el dèficit fiscal. La manca d'anuncis de més importància va desagradar al mercat i la Borsa de Sao Paulo va reaccionar amb un voluminós descens del 3,25% a dues hores del tancament.

No obstant, el coneixement de les dades necessàries, segons Meirelles, és essencial per fixar unes metes "realistes" amb què oferir la seguretat i la "confiança" que els actors econòmics han perdut per la crisi. La prioritat de l'Executiu de Témer serà reduir el dèficit fiscal i retallar el deute públic, que, segons el cap de l'equip econòmic del Govern, és "insostenible". El dèficit fiscal primari, abans del pagament dels interessos del deute, va ser de 2,28% del PIB en els últims dotze mesos tancats al març.