El grup xiïta libanès Hezbol·là va responsabilitzar grups armats sirians radicals de la mort del seu líder militar, Mustafà Badredín, que va morir a Síria, on Hezbol·là dóna suport al règim del president Baixar al-Assad. "L'explosió que va fer que Badredín morís va ser causada per un bombardeig d'artilleria dels grups islamistes radicals", va assegurar el grup xiïta en un comunicat.

Hezbol·là va anunciar divendres que Badredín, àlies Zu al-Fiqar, va perdre la vida en una "forta explosió" en una de les bases de la milícia prop de l'aeroport de Damasc, en un bombardeig que va ser atribuït en un primer moment a Israel. "La investigació de la mort de Badredín augmentarà la nostra determinació de seguir en la lluita contra les bandes criminals" a Síria, va destacar Hezbol·là en la nota. "Aquesta és una batalla única contra el projecte sionista americà, la punta de llança del qual ara mateix són els terroristes takfirites", va afegir.

Badredín, que va ser enterrat al barri de Gubeiri, un bastió de Hezbol·là al sud de Beirut, va substituir el seu cunyat Imad Mugniye com a líder militar del grup xiïta, després que aquest fos assassinat a Síria el 2008 en un atac amb cotxe bomba atribuït a Israel.

L'Observatori Sirià dels Drets Humans va negar que els grups armats rebels estiguin al darrere de la mort de Badredín. L'Observatori va assenyalar que "cap projectil no va ser llançat contra l'aeroport internacional de Damasc i els seus voltants els dies passats", segons fonts de les faccions islàmiques rebels i de les forces governamentals que actuen a la zona. Així mateix, els activistes de l'Observatori no van observar sobre el terreny la caiguda de cap projectil en aquesta àrea els últims dies.