L'escenari polític de Veneçuela es manté en tensió després que el president, Nicolás Maduro, anunciés que ha aprovat un decret per protegir-se d'un suposat cop d'estat que es forja des de l'exterior, mentre que l'oposició continua pressionant perquè s'activi la revocació en contra seva. Maduro va anunciar que va signar un decret "d'estat d'excepció i emergència econòmica" que li atorgui "el poder suficient" per fer front al suposat cop, i encara que no va especificar el contingut de la nova norma, va assenyalar que es fa en resposta a una conspiració des de Washington.

Va assegurar que s'havia fet una reunió a Washington en la qual hauria assistit l'expresident colombià Álvaro Uribe, on, suposadament, es va demanar "la intervenció de Veneçuela per exèrcits estrangers". El governant veneçolà va dir, a més, que els seus enemics, de dins i fora de Veneçuela, han estat "encoratjats" pel "cop d'estat" que, va considerar, han fet a la presidenta destituïda del Brasil, Dilma Rousseff.

L'anunci es va fer mentre l'oposició veneçolana reunida a la Mesa de la Unitat Democràtica (MUD) segueix informant d'accions perquè s'activi el referèndum per revocar el mandat de Maduro quan ja es compleixen 11 dies des que van ser presentades 1,8 milions de signatures dels que volen la destitució del president.