El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va evocar l'expresident del govern espanyol Adolfo Suárez en prometre "decència, diàleg i dedicació" si els socialistes guanyen les eleccions el 26 de juny. "Puc prometre, i prometo, decència. Puc prometre, i prometo, diàleg. Puc prometre, i prometo, dedicació", va proclamar Sánchez en l'acte de presentació de la seva candidatura a la Moncloa celebrat a Móstoles (Madrid).

El líder del PSOE el va presentar la presidenta andalusa, Susana Díaz, que, després de mesos de topades i recels, li va garantir la unitat al PSOE, encara que li va advertir que per governar no pot aspirar a ser el segon, com va passar el 20 de desembre.

L'acte, celebrat després que el comitè federal aprovés les llistes, va suposar el tret de sortida cap al 26-J, amb l'estrena del lema de campanya: "un sí pel canvi". Amb l'objectiu de recuperar el centre polític i atreure el vot útil, a més de reproduir el cèlebre "puc prometre i prometo" que Suárez va pronunciar el 1977, Sánchez va instar els ciutadans a apostar per un "sí pel canvi" davant la campanya de les "sigles i les cadires" de la coalició de Podem i IU.

El líder del PSOE es va mostrar convençut que és possible el canvi per evitar que Espanya sigui governada "per la mandra", al·ludint al president del govern en funcions, Mariano Rajoy, i bloquejada "per la intransigència d'altres", dirigint-se a Podem.

Sense esmentar el líder de Podem, Pablo Iglesias, el secretari general del PSOE va recordar als espanyols que "hi haurà unes quantes paperetes que significaran no al canvi", en referència a la decisió de la formació liderada per Iglesias d'impedir la seva investidura al mes de març. Sánchez va aclarir que el 26-J no és "una repetició d'eleccions, ni una segona volta", sinó uns nous comicis en què, va reconèixer, el PSOE necessita més suport per governar. Malgrat que no ho va aconseguir després del 20-D, el líder del PSOE va reiterar la voluntat d'arribar a acords amb "totes les forces del canvi" i de no pactar amb el PP, a qui va recomanar regenerar-se a l'oposició.

En el seu paper de telonera, Díaz va aparcar les polèmiques amb Sánchez i es va bolcar amb ell per impulsar-lo a La Moncloa i mantenir la unitat del PSOE, almenys fins al 26 de juny. "És un candidat magnífic i serà un gran president del govern", va presagiar davant el somriure de Sánchez.

Però, tot i els elogis, Díaz va deixar clar que el PSOE no pot pensar a aconseguir la "medalla de plata" a les urnes i va assegurar que, per poder governar, cal guanyar i no aspirar a quedar el "segon". "Som el PSOE. Si renunciem a guanyar, els ciutadans no ens reconeixeran com el PSOE: un partit que ha canviat Espanya i ha canviat la seva vida", va avisar Díaz.