El candidat del PSOE a La Moncloa, Pedro Sánchez, va presentar ahir la vintena de components del seu "govern de canvi", amb el qual pretén donar solidesa al projecte amb què concorre a les eleccions generals del 26 de juny. El grup està coordinat per l'exdiputat José Enrique Serrano i inclou com a novetats persones com Josep Borrell, Margarita Robles o el senegalès Luc André Diouf. Aquests són els perfils dels integrants de l'equip d'experts:

?José Enrique Serrano (coordinador, Madrid, 66 anys). El que va ser cap de gabinet de l'expresident del govern José Luis Rodríguez Zapatero durant els seus nou anys a La Moncloa s'ha convertit en un dels assessors més fiables de Sánchez pel seu coneixement i experiència.

?Jordi Sevilla (Economia, València, 60 anys). Va ser ministre d'Administracions Públiques entre el 2004 i el 2007, en la primera etapa de Rodríguez Zapatero, i secretari d'Economia del PSOE (2000-2005), i està cridat a ser el titular d'Economia en el cas que Sánchez sigui president.

?Ángel Gabilondo (Educació, Sant Sebastià, 67 anys). Filòsof, portaveu actual del PSOE a l'Assemblea de Madrid i exministre d'Educació entre el 2009 i el 2011. Ha estat rector de la universitat Autònoma de Madrid (2002-2009) i president de la Conferència de Rectors d'Universitats Espanyoles (CRUE).

?Josep Borrell (Europa i Afers Estrangers, la Pobla de Segur, 69 anys). L'exministre d'Obres Públiques (1991-1996) amb González i excandidat del PSOE a La Moncloa el 2000 recobra protagonisme polític després de diversos anys en els quals ha estat més bolcat en altres àmbits.

?Margarita Robles (Justícia, Lleó, 58 anys). La magistrada del Tribunal Suprem i exvocal del Consell General del Poder Judicial és el gran fitxatge de Sánchez per al 26-J en incloure-la de número dos a la llista al Congrés per Madrid com a independent.

?Patxi López (Regeneració democràtica, Portugalete, 56 anys).

L'actual president del Congrés va ser el primer lehendakari socialista de la democràcia (2009-2012), a més de secretari general del PSE entre el 2002 i el 2014.

?Luc André Diouf (Immigració, Joal Fadiouth -Senegal-, 51 anys).

President de la Federació d'Associacions Africanes a les Canàries (FAAC), va ser secretari de Migracions de CCOO de les Canàries (2005-2012), càrrec que li va permetre tenir repercussió pública en el debat sobre els assumptes migratoris. Va arribar a les Canàries en avió el 1992 per trobar una oportunitat laboral, que va trobar a CCOO el 1996. Va posar en marxa el 2015 el grup afrosocialista del PSOE canari per lluitar contra la discriminació i millorar la integració dels immigrants.

?Sami Naïr (Refugiats, Tremissèn -Algèria-, 69 anys). Naïr, resident a França des de jove, és catedràtic de Ciències Polítiques a la universitat de París i director del Centre Mediterrani Andalusí de la universitat Pablo de Olavide de Sevilla.

?Rafael Bengoa (Sanitat, Bilbao, 63 anys). Bengoa, doctor en Medicina, va ser conseller de Sanitat del govern basc entre el 2009 i el 2012 amb el socialista Patxi López de lehendakari després de treballar durant 14 anys a l'OMS.

?Núria Parlon (Polítiques socials, Santa Coloma de Gramenet, 41 anys). Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet des del novembre del 2009, és també la "número dos" del PSC, on està considerada una de les persones de més projecció del partit per la trajectòria acumulada.

?Pilar Cancela (Agricultura, ramaderia i pesca, Stuttgart -Alemanya-, 48 anys). Diputada per la Corunya i responsable d'Organització del PSOE gallec, Cancela dirigeix la comissió gestora del PSDEG creada al març d'aquest any després de la dimissió de José Ramón Gómez Besteiro com a secretari general.

?Ana García D'Atri (Cultura, Madrid, 48 anys). Periodista i editora, és l'actual portaveu de Cultura del PSOE a l'Assemblea de Madrid, on va aconseguir escó després de les eleccions autonòmiques celebrades al maig del 2015. El 2011 va ser regidora de l'Ajuntament de Madrid.

?Meritxell Batet (Federalisme, Barcelona, 43 anys). Després de ser la sorpresa de l'anterior campanya com a número dos per Madrid, Batet ha passat a encapçalar la llista per Barcelona en lloc de Chacón.

?María González Veracruz (Ciència, Múrcia, 36 anys). Llicenciada en Bioquímica, és la secretària de Ciència, Participació i Política en Xarxa del PSOE i diputada per Múrcia des del 2011, i va ser la portaveu del Comitè Electoral en els comicis passats.

?Carmen Montón (Igualtat, Burjassot, 40 anys). Llicenciada en Medicina, és consellera de Sanitat de la Comunitat Valenciana des de fa un any i secretària d'Igualtat del PSOE.

?Gregorio Cámara (Reforma constitucional, Torredonjimeno -Jaén-, 63 anys). Catedràtic de Dret Constitucional per la Universitat de Granada, va ser el coordinador de l'equip d'experts que Sánchez va crear l'any passat per redactar la seva proposta de reforma constitucional. És responsable d'Idees de l'executiva del PSOE de Granada, per on va aconseguir escó en els últims comicis.

?Teresa Ribera (Sostenibilitat, Madrid, 46 anys). Va ser secretària d'Estat de Canvi Climàtic del 2008 al 2011 durant la segona etapa de Rodríguez Zapatero després de ser directora general de l'Oficina Espanyola del Canvi Climàtic. Des de juliol del 2014 és la directora de l'Institut per al Desenvolupament Sostenible i les Relacions Internacionals (Iddri) i va participar en la cimera contra el canvi climàtic.

?Silvina Bacigalupo (Transparència i ètica empresarial, d'origen argentí). Catedràtica de Dret Penal de la Universitat Autònoma de Madrid, disposa d'una àmplia trajectòria acadèmica. Ha escrit diversos llibres i ha participat en nombrosos projectes d'investigació nacionals i internacionals sobre transparència, bon govern, delictes econòmics i prevenció.

?Magdalena Valerio (Pensions, Torremocha -Cáceres-, 56 anys).

El 2005 va ser nomenada consellera de Treball a Castella-la Manxa, el 2007 va assumir la cartera de Turisme i el 2008, la d'Administracions Públiques i Justícia. Després de no entrar a les llistes del 20-D, es va reincorporar al seu lloc de treball de funcionària a Castella-la Manxa.

?Ángel Ubide (Economia global, 47 anys). Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Saragossa i doctor per l'Institut Universitari Europeu de Florència. És expert, entre altres temes, en assumptes europeus i finances.