Espanya acollirà 87 refugiats procedents de Grècia a final de maig

El ministre en funcions atribueix la llarga espera a les autoritats comunitàries i no pas al govern espanyol

16.05.2016 | 00:00

El ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, va anunciar ahir que els primers 87 refugiats procedents de Grècia arribaran a Espanya al final del maig, i que 63 refugiats més, que ara són també en territori grec, ho faran "al principi del juny". En una roda de premsa amb dirigents del PP, Fernández Díaz va aclarir que, des de l'1 de març, Espanya sol·licita amb insistència poder acollir 150 refugiats ubicats a Grècia, i que aquesta setmana ha rebut ja una comunicació de l'Organització Internacional de Migracions (OIM).
Segons va explicar el mateix ministre, aquest organisme ha detallat que aquestes 87 persones arribaran a Espanya "entre el 24 i el 26 de maig", en "un o dos vols", i que les 63 restants ho faran al principi del juny.
En referència als refugiats que són a Itàlia, Fernández Díaz va recordar que el govern també va sol·licitar l'1 de març a les autoritats europees acollir-ne 50. D'aquests, ja són a Espanya un total de 18 (17 d'eritreus i un de sirià) i els 32 restants entén que arribaran en uns "terminis semblants" als definits per als procedents de Grècia.
En aquesta situació, Espanya acollirà "aviat", és a dir, entre el maig i el juny, un total de 200 refugiats d'aquests dos països, va dir el ministre, un fet que suposa "una vuitena part" dels 1.600 refugiats que hauran acollit tots els països europeus implicats en aquesta iniciativa.
Fernández Díaz va assegurar que quan es diu que Espanya només ha acollit fins ara 18 dels 16.000 refugiats que es va comprometre a acollir entre el 2016 i el 2017 es diu només "una part de la veritat". El ministre va recordar que tots els països que participen en el programa comunitari de reubicació, creat per fer front a les conseqüències humanitàries de la guerra a Síria, es van comprometre a acollir un total de 160.000 refugiats. D'aquests, només s'haurà acollit entre aquest mes i el que ve un total de 1.600 persones, per la qual cosa va negar que el govern espanyol estigui desatenent els seus compromisos en ajuda humanitària.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

El PSOE acorda l´abstenció a Rajoy i posa fi als deu mesos de bloqueig

El PSOE acorda l´abstenció a Rajoy i posa fi als deu mesos de bloqueig

La resolució va ser ratificada per 139 vots a favor, mentre que 96 dirigents es van mantenir...

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va explicar en una entrevista a la revista...

Rufián: «El PSOE té de socialista, d´esquerres i obrer el que jo tinc de capellà»

Rufián: «El PSOE té de socialista, d´esquerres i obrer el que jo tinc de capellà»

El diputat creu que Rajoy és més fort ara que fa sis mesos pel discurs "hegemònic i reaccionari"...

Enllaços recomanats: Premis cinema