Liz Castro, Jordi Sànchez, Antonio Baños i Quim Torra han estat els quatre candidats de representació nacional més votats, segons els resultats provisionals que es va fer públics dissabte a la nit per la Junta Electoral. Liz Castro va obtenir4.071 vots; seguida de Jordi Sànchez, amb 4.005; Antonio Baños, amb 3.752, i Quim Torra, amb 3.705. El 17 de maig es publicaran els definitius.

L'escriptora i editora, Liz Castro, i l'exdirector del Born Centre Cultural, Quim Torra, van coincidir ahir a l'aplec de l'ermita de la Mare de Déu de Pedra d'Àger, a la Noguera, indret que va servir d'escenari per a les primeres valoracions de les eleccions al secretariat nacional de l'ANC de dissabte, en què Castro va ser la candidata més votada i Torra, el quart. Tots dos, considerats del sector crític amb el president actual, Jordi Sánchez, van evitar parlar de bàndols i, alhora, van insistit a llançar un missatge d'unitat per tal de tirar endavant el full de ruta de l'entitat.

En aquest sentit, Castro va assegurar que els 77 membres del nou òrgan rector de l'ANC són "un equip", mentre que Torra va afirmar que cal "mirar endavant i mirar cap al futur" per aconseguir el repte de la independència.

Preguntada sobre si els resultats de les eleccions al secretariat poden derivar en un canvi de presidència a l'ANC, Castro va dir que "això encara no ho sabem", i va afegir que de moment els comicis han donat "77 persones que tenim la determinació de tirar endavant el full de ruta".