El PP va censurar ahir el "govern en la penombra" presentat pel candidat socialista a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, i li va reclamar "respecte" per la figura de l'expresident del govern Adolfo Suárez, ja que va considerar que hi havia hagut un intent d'"apropiar-se" el seu llegat.

En una roda de premsa a Barcelona, la vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, va atacar contra el "govern a l'ombra" que presentava ahir Sánchez a Barcelona, i li va replicar que l'hipotètic executiu representaria les "polítiques fracassades de l'esquerra".

A més, Levy va advertit que Sánchez està "mentint" en presentar aquest suposat govern, ja que "els espanyols saben perfectament" que si el PSOE arriba al govern ho farà per mitjà del "bloc extremista" de l'esquerra, en al·lusió a la candidatura formada per Podem i IU.

Com a exemple d'això, va assenyalar el pacte de govern entre En Comú Podem i el PSC a l'Ajuntament de Barcelona o les experiències de govern a València o a l'Aragó.

Sobre el fet que parafrasegés Suárez, el candidat del PP per Barcelona a les generals del 26 de juny i ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, va considerar "legítim" que Sánchez desitgi "apropiar-se l'espai de centre (polític)", però no que pretengui fer-ho del llegat de Suárez, de qui va destacar la voluntat "de consens i acord".

"Pedro Sánchez diu que presenta un govern a l'ombra i ens sembla que presenta el govern de la penombra, que ens va dur l'atur i recessió. Aquest govern no tornaria Espanya a l'ombra, sinó a la més profunda penombra", va reblar.