La candidata a les primàries de CDC Sílvia Requena va avançar que, en el cas de sortir elegida per al 26-J, renunciaria a liderar el grup convergent al Congrés si obtingués uns resultats pitjors que els que va registrar l'altre aspirant, Francesc Homs, el 20 de desembre passat.

Requena, que es presenta com a representant de les "bases" del partit i és partidària d'insistir al Congrés en la via del referèndum d'autodeterminació, assenyala que en les pròximes eleccions Convergència s'hi juga "molt" i que els resultats que hi obtingui han de poder ser "avaluables".

Per a aquesta advocada que presideix la sectorial d'Igualtat de CDC, "la responsabilitat és molt important en totes les empreses humanes", per la qual cosa remarca que si treu un resultat pitjor es plantejarà "no presidir el grup parlamentari".

La candidata, una cara convergent poc coneguda en les esferes mediàtiques però amb 31 anys de militància en la formació, competirà en les primàries del proper 21 de maig amb Francesc Homs, vicesecretari general d'Estratègia de CDC, exconseller del Govern d'Artur Mas i cap de llista de la coalició Democràcia i Llibertat el 20-D.

En aquest sentit, sobre el seu company de partit i ara contrincant, Requena opina que després de les eleccions de desembre "hauria estat oportú que hagués posat el càrrec a disposició" del partit. Un gest, aquest, que la candidata no hauria vist com un "càstig", sinó com un pas del qual podria haver "sortit reforçat". D'altra banda, l'aspirant convergent considera que, davant estils de "tall clàssic", ella exemplifica més el "lideratge col·laboratiu", que creu que és el camí que seguirà el partit en el congrés del mes de juliol.