Castella-la Manxa va voler retirar els pneumàtics que avui cremen el 2007

L'administració preveu haver decidit el futur de la planta de Seseña 2 setmanes després de l'extinció del foc

17.05.2016 | 00:00

El govern de Castella-la Manxa, presidit llavors per José María Barreda, va sol·licitar el 2007 al Jutjat d'Instrucció 1 d'Illescas que permetés a l'administració autonòmica retirar pagant l'imputat (l'amo de l'abocador, que es troba fugit) els pneumàtics del cementiri de Seseña on s'ha produït l'incendi, petició a la qual es va respondre el 2008 al·legant que no pertocava a qui es demandava.
Segons l'escrit presentat al Jutjat per part del govern autonòmic, el lletrat de la Junta de Comunitats explicava que es reiterava la petició després de no rebre'n cap notificació i insistia a la justícia que deduís "el pertinent testimoni per la possible comissió d'un delicte de desobediència" per part de l'empresa gestora de l'abocador.
Castella-la Manxa i Madrid van acordar que "l'endemà" que s'extingeixi l'incendi, en un parell de setmanes, avaluaran la zona per decidir-se per un dels dos projectes de recuperació de la parcel·la, presentats per les empreses públiques Tragsa i Emgrisa. Així ho van explicar els consellers de Medi Ambient de Castella-la Manxa i de Madrid, Francisco Martínez i Jaime González, respectivament, després de la reunió que van mantenir per avaluar la situació.
Els consellers van afirmar que la qualitat de l'aire que afecta els veïns de Seseña, i en particular de la urbanització del Quiñón, no presenta cap anomalia, tot i que van admetre que hi ha contaminació a les capes altes de l'atmosfera. Les previsions apunten que el foc quedarà totalment extingit en deu o quinze dies.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

El Comitè Federal votarà una resolució a favor de l´abstenció i una altra en contra

El Comitè Federal votarà una resolució a favor de l´abstenció i una altra en contra

La vintena de delegats del PSC donaran suport a la proposta dels socialistes bascos de mantenir el...

Iceta no veu risc de ruptura amb el PSOE i insisteix que defensarà el «no»

"Avui no col·lidirem amb el PSOE, venim a expressar els nostres arguments", diu a l'entrada del...

La militància convergent avala el nom del PDECat amb el 86 % dels vots

La militància convergent avala el nom del PDECat amb el 86 % dels vots

En la consulta als associats, només hi participa una mica més del 30 % dels censats registrats

Enllaços recomanats: Premis cinema