El secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, va assegurar que confia que el proper 26 de juny el seu partit superi el PP en vots i en escons, tot i que va admetre que "és difícil que ningú tingui majoria absoluta" i va deixar clar que l'"aliat preferent" és el PSOE. Echenique va assenyalar que Podem veu les properes eleccions com "una segona oportunitat, no com un problema", i va afegir que "la millor manera de desfer aquest bloqueig és tornar a les urnes, amb il·lusió".

Per part seva, el candidat socialista a la Moncloa, Pedro Sánchez, va afirmar que a les eleccions "ens estem jugant molt més que canviar Mariano Rajoy com a president del Govern", i va instar la ciutadania a "guanyar-se el futur". Quelcom, va explicar el secretari general del PSOE durant una trobada amb col·lectius socials, culturals i esportius de la ciutat de Vigo, que pot aconseguir-se, va assenyalar, amb "l'actitud de la motivació" i de "treballar en equip".

Sánchez va assegurar que "dient sí al canvi" que proposa el PSOE "farem que Espanya treballi en equip" i provocarem que abandoni "el mal govern" liderat per Mariano Rajoy, "que va confondre la majoria absoluta amb l'absolutisme" i "va utilitzar la crisi com a excusa per desmantellar tot el que vam construir socialment la majoria d'aquest país".

Paral·lelament, el president del Congrés i cap de llista per Biscaia, Patxi López, va assegurar que l'oferta del PSOE per a Catalunya i el model territorial és "una i igual" per a tots els militants del partit, inclosos Núria Parlon i Josep Borrell.

El ministre d'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, va advertir que el programa de 50 punts pactat entre Podem i Izquierda Unida "portaria Espanya a la ruïna" i només serviria per a un govern que tingui com a "model" Nicolás Maduro a Veneçuela o Alexis Tsipras a Grècia. Va descartar que hi hagi divisions internes dins del seu partit, que està "molt ben dirigit" pel seu líder, Mariano Rajoy, i va advocar per "deixar per a la història" la política de "vetos" que ha predominat després de les eleccions del 20 de desembre.