La senadora i exalcaldessa de València Rita Barberá va negar davant l'instructor de l'expedient pel comitè de dret i garanties del PP espanyol que hagi blanquejat diners a través del grup municipal a l'Ajuntament de València, tal com apunta la investigació del cas Taula. Així ho va confirmar el vicesecretari d'organització del PP Fernando Martínez-Maillo, en una entrevista a la cadena SER.

Martínez-Maillo va confirmar que Barberá va prestar declaració el 3 de maig passat i que "va negar la realitat del que apareix publicat", igual que els regidors investigats en la instrucció oberta per un jutjat de València. El vicesecretari d'organització va dir que fins ara han declarat davant el comitè de drets i garanties del PP els 9 regidors investigats i que aniran passant la resta d'investigats, exregidors, assessors i exassessors.

Martínez-Maillo va dir que desconeix el contingut de l'expedient però va afegir que s'està portant a terme el més ràpid possible atès que es tracta d'un expedient molt ampli, amb 50 persones, que mai s'havia obert al PP. En aquesta peça hi ha 47 imputats, així com el PP imputat com a persona jurídica. El jutge investiga les donacions de 1.000 euros fetes per regidors i assessors, quantitat que presumptament els era retornada en bitllets de 500 euros per blanquejar diners en efectiu de suposada procedència il·lícita.

El 21 d'abril, el jutjat d'instrucció 18 de València va enviar al Suprem la investigació que afecta Barberá en la peça separada del cas Imelsa que investiga un presumpte delicte de blanqueig de capitals al grup del PP a València.