La visita d'avui del dirigent abertzale Arnaldo Otegi al Parlament ha dividit els grups parlamentaris catalans i ha obert una polèmica amb les associacions de víctimes del terrorisme. Aprofitant el ple que se celebrarà avui, i a invitació de la CUP, Otegi visitarà el Parlament per reunir-se de manera informal amb membres de la Comissió d'Acció Exterior i Cooperació, així com amb responsables del grup parlamentari de Junts pel Sí, una situació que diferents membres del govern central han rebutjat completament per considerar-lo una "ignomínia".

Otegi també serà rebut a primera hora de la tarda per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, mentre que, en canvi, el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, no té previst reunir-se amb ell.

L'1 de març passat, Otegi va sortir de la presó de Logronyo després de complir una condemna de sis anys i mig de presó, després d'haver estat condemnat per intentar reconstruir la il·legalitzada Batasuna a les ordres d'ETA.

El president del grup parlamentari del PPC, Xavier García Albiol, ha contraprogramat la visita d'Otegi, a qui va titllar de "dirigent d'ETA", amb una trobada amb el president de l'Associació Catalana d'Organitzacions de Víctimes del Terrorisme, José Antonio Vargas, i la presidenta de la Fundació de Víctimes del Terrorisme, Mari Mar Blanco, al mateix Parlament.

García Albiol va instar Forcadell a no cometre la "indignitat" de rebre primer Vargas i Blanco i, "tot seguit, córrer a abraçar-se" a Otegi. Ciutadans, que també aprofitarà per reunir-se amb Vargas i Blanco al Parlament, va enviar una carta a Forcadell en la qual sol·licita que es replantegi la recepció a un "condemnat per un delicte d'integració a la banda armada ETA" i que "no s'ha penedit" ni ha condemnat els atemptats.

També la Fundació Víctimes del Terrorisme va rebutjar la visita d'Otegi: "considerem una injúria a les víctimes i a tots els catalans de bé que li obrin les portes d'una institució tan representativa", va assenyalar en un comunicat.

L'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes va denunciar que Forcadell obri avui les portes de la cambra catalana al secretari general de Sortu, el líder abertzale Arnaldo Otegi, però que en canvi les tanqui a les víctimes.