Les protestes iniciades fa més de dos mesos a França contra la reforma laboral de l'Executiu van pujar de to ahir, amb nous disturbis durant una concentració policial per les agressions que pateixen els agents i que precedeix a la gran manifestació per a demà.

A menys de mig quilòmetre d'on centenars d'agents de paisà participaven en una concentració per denunciar la violència de què són objecte en aquestes marxes, un cotxe de policia va ser incendiat i els seus dos ocupants van resultar ferits lleus.

L'automòbil va ser devorat per les flames al costat del parisenc Canal de Saint Martin quan diverses persones van llançar ampolles, projectils i artefactes incendiaris contra una patrulla. Amb aquest fet va quedar de nou palès el clima de tensió que ha acompanyat fins ara les protestes.

El ministeri francès de l'Interior, que no ha facilitat dades de ferits civils, apunta que des de l'inici de les protestes 300 agents han resultat ferits i 1.300 persones han estat detingudes, de les quals ja se n'ha condemnat 51.

"No hi ha manifestació que no degeneri en Nantes, París o Rennes", va declarar ahir al diari Le Monde el secretari general del sindicat policial UNSA-Police, Philippe Canton.

En les manifestacions de dimarts, organitzades per set sindicats de treballadors i estudiants, hi van participar 68.000 persones a tot el país, segons la policia, 13.000 més que la del dijous passat, però sensiblement menys que en dies precedents.