El president del govern, Mariano Rajoy, va criticar ahir la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per rebre el líder abertzale Arnaldo Otegi a instàncies de la CUP, un "partit extremista" al qual "alguns dirigents polítics s'han rendit". Rajoy es va referir així a la visita d'Otegi al Parlament en la seva intervenció en una jornada celebrada a Palma pel PP per posar de manifest les que considera males pràctiques dels governs "extremistes" que són al capdavant de comunitats i ajuntaments.

El cap de l'Executiu considera que una institució democràtica com el Parlament es va posar a disposició d'una persona que "mai no va respectar la democràcia, la llibertat i els drets humans". "Ho va fer a iniciativa d'un partit extremista com és la CUP, davant el qual alguns dirigents polítics s'han rendit. Nosaltres -ha garantit- no ho farem".

Segons el seu parer, Forcadell no va representar, com era la seva obligació, el sentiment dels catalans i va ferir els sentiments de les víctimes del terrorisme "i de milions i milions de persones".