El diplomàstic Gustavo de Arístegui, que va demanar ser destituït del seu lloc com a ambaixador a l'Índia per la seva suposada implicació en el cobrament de comissions il·legals per intercedir en favor d'empreses espanyoles a l'estranger, ha fitxat per la companyia nord-americana Mercury LLC, dedicada a exercir de lobbista i assessorar empreses. El diplomàtic encara no ha signat el contracte per començar a treballar formalment a Mercury, però s'anunciarà quan comenci oficialment.

El que ja té l'exdiputat del PP és l'autorització del Govern des del dia 11 de maig per incorporar-se a l'empresa privada, tal com informa el Portal de la Transparència de l'Executiu.

De Arístegui, al costat del també exdiputat del PP Pedro Gómez de la Serna, està sent investigat per l'Audiència Nacional per haver cobrat presumptament comissions il·legals a canvi d'intercedir en favor d'empreses espanyoles en l'obtenció de contractes a l'estranger. La suposada implicació de tots dos en el cobrament de comissions il·legals va sortir a la llum pública en plena campanya electoral i De Arístegui va demanar gairebé immediatament al Govern que el destituís perquè aquest assumpte no perjudiqués ni l'Executiu ni el PP.

En un altre ordre de coses, l'Oficina de Conflictes d'Interessos del Govern ha autoritzat l'exministra i exdiputada del PP Ana Mato a col·laborar professionalment amb l'empresa Transport System Worldwide, una societat que està investigada per pagaments al polític del PP Vicente Martínez Pujalte -a través de la seva empresa- mentre era diputat.

Polèmic permís

Segons consta al Portal de Transparència, el 13 d'abril Ana Mato va rebre autorització de l'Executiu per col·laborar amb aquesta empresa, l'administradora de la qual és Maria del Mar Benito Vega. Aquest nom consta en la denúncia que va presentar la Fiscalia de Valladolid el mes de maig passat en relació amb pagaments a l'empresa de Pujalte, Sirga XXI Consultores.