El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, que investiga la família Pujol, va remetre una nova comissió rogatòria internacional a Andorra per obtenir més dades vinculades als seus fons al Principat, en el marc d'una peça separada de la causa que ha declarat secreta. La justícia andorrana va acordar facilitar en una nova peça secreta totes les dades derivades d'aquesta nova sol·licitud, que suposa la quarta ampliació de la comissió rogatòria remesa a Andorra sobre la fortuna dels Pujol.

La jutgessa andorrana Maria Àngels Moreno va acceptar la comissió rogatòria atès que els fets investigats constituirien "delicte major", encara que adverteix que les dades no podran utilitzar-se per perseguir delictes contra la Hisenda Pública, ni pel delicte de blanqueig de capitals originat en infraccions contra la Hisenda Pública, "sinó únicament per a la persecució de delictes en matèria de corrupció". D'aquesta forma, la magistrada decreta el secret de sumari de la peça separada en què facilitarà les dades, en un termini màxim improrrogable de fins a l'11 de setembre.

Fonts de la defensa de la família Pujol van indicar que el fet més probable és que la nova comissió rogatòria pretengui recollir les dades bancàries a Andorra de la família sobre la fortuna oculta, que la jutge de Barcelona que investigava el suposat llegat ja havia sol·licitat abans que la causa passés a mans de l'Audiència Nacional.