Un jutge investiga l'expresident de la Diputació de Barcelona i exalcalde de Martorell Salvador Esteve (CDC) i una regidora d'ERC a la població, arran d'una denúncia d'un grup municipal per presumptes adjudicacions arbitràries de subvencions de l'Ajuntament destinades a ONG.

Segons van informar fonts judicials, el titular del jutjat d'instrucció número 4 de Martorell va admetre a tràmit la denúncia, presentada per una regidora del grup SOM Martorell, i va obrir una investigació pels delictes d'administració deslleial, apropiació indeguda i falsedat documental. Com a primer pas, el jutge va citar a declarar per al mes que ve la regidora de Som Martorell com a perjudicada per interrogar-la pels fets que relata en la seva denúncia, en la qual adjunta una trentena de documents dels expedients d'adjudicació de subvencions de l'àrea de cooperació internacional de l'Ajuntament que ella mateixa va demanar que es revisessin.

A més de dirigir-se contra Salvador Esteve, que va ser alcalde de Martorell i també president del Patronat que gestionava les subvencions, la denúncia s'enfoca també contra un director i un vicepresident d'aquesta entitat, així com contra la regidora de Comunicació i Cooperació del consistori, Marta Riera, d'ERC, i una tècnica de l'àrea. La denúncia detalla suposades irregularitats en la concessió de subvencions a dues ONG del municipi, l'associació de cooperació amb Àfrica Okume Az i l'entitat Mans Mercedàries, entre el 2011 i el 2013. SOM Martorell sosté que, si es jutja la documentació d'aquestes subvencions, les ajudes a la cooperació es van concedir de forma arbitrària, sense cap control i falsejant documentació i que els expedients van ser arreglats.