Una nena de dos anys va morir atropellada per un tren, al voltant de les 14:20 hores d'ahir, entre Pamplona i Zuasti, a l'alçada del punt quilòmetric ferroviari 184,700, a Berrioplano, en un àrea d'hortes.

La menor es trobava en una finca acompanyada de membres de la seva família; a través d'un petit forat de la tanca, va accedir a la via quan en aquell mateix moment arribava un tren de passatgers que cobria el trajecte entre Barcelona i Irun, segons va informar el govern foral navarrès, que va indicar que la petita va morir a l'acte a causa de l'impacte.

Des del gestor d'infraestructures Adif, es va detallar que l'accident havia succeït en un "punt no autoritzat de pas". El tren Intercity va reprendre la marxa a les 14:47 hores, una vegada el maquinista va haver declarat davant el jutge i els agents de la Policia Foral encarregats de la recerca.

El succés va afectar, a més, un comboi Alvia que anava d'Astúries a Barcelona i que va acumular una hora de retard. SOS Navarra va mobilitzar els bombers del parc de Pamplona, que van acudir-hi amb una ambulància medicalizada i un psicòleg que va atendre els familiars de la víctima.