Prop del 93 % dels congressistes del moviment islamista moderat Ennahda, la força principal al Parlament tunisià, van donar suport a la proposta de refundació del grup, que separa la política de la religió i es converteix així en un partit polític civil, segons van revelar fonts del grup.

Petits desacords en els nous mecanismes de funcionament intern, en particular per la fórmula de triar els futurs comitès executius, van complicar la clausura del desè congrés del moviment. "En aquests moments, s'està discutint encara les condicions de l'elecció del president del partit", va explicar en roda de premsa el portaveu del congrés, Usama Lahair.

Akhmi Lourini, membre de l'executiu i responsable de comunicació, va precisar a Efe, per la seva banda, que una minoria empeny perquè tots els càrrecs siguin triats i s'aparquin les designacions directes, que consideren que no s'ajusten a l'esperit democràtic.

"Hem trobat algunes dificultats de consens pel que fa al mecanisme d'elecció dels òrgans dirigents. Però és una cosa normal en democràcia", va assenyalar. Entre els que presenten una resistència més gran a la separació revolucionària entre política i religió hi destaca Abdel Hamid Yelasi, dirigent històric de l'aparell clandestí de Seguretat del moviment en temps en què estava proscrit. També es resisteix, entre altres, a la refundació del binomi Raixid Ghanuchi, líder històric del moviment, i AbdelFatah Moro, vicepresident del Parlament, el ministre de Drets Humans durant el govern de transició (2011-2014), Samir Dilou.