El periodista i excomissari de la Generalitat per als actes de commemoració del tricentenari del 1774, Miquel Calçada, és la proposta de Francesc Homs per encapçalar la llista de Convergència al Senat. Així ho va apuntar al seu compte personal de Twitter, on va piular el missatge següent: "he proposat a CDC que Miquel Calçada encapçali la llista del Senat com a independent. Patriota, persona de compromís i gran referent!".

Ja en el consell nacional de la formació per valorar els resultats del "Superdissabte", Homs, que va guanyar les primàries per ser el número 1 de la llista al Congrés, va marcar distàncies amb ERC i es va comprometre a fer la campanya "més convergent" que s'hagi fet "mai". Una campanya "superconvergent", va afegir l'exconseller, que també va apuntar que es posarien en valor aspectes com "el sacrifici, la generositat i la solidaritat", a més de reivindicar la "política real".

Per la seva banda, el president de CDC, Artur Mas, va recalcar que "no s'enterra res del que és bo" del passat del partit, sinó que ha "renascut" un nou projecte sense "divorciar-se" de la "història d'èxit per la via dels fets" que representen els 40 anys de la Convergència actual. Mas va remarcar que+no vol una "Catalunya subsidiada", sinó garantir a les persones una "feina digna" i la "igualtat d'oportunitats".