La Generalitat, grups parlamentaris, empresaris, sindicats i universitats, entre altres agents catalans, van fer ahir un front comú per impulsar el Corredor Mediterrani i demanar al nou Govern espanyol que prioritzi la construcció d'aquesta infraestructura.

Ahir es va reunir la Taula Estratègica Catalana del Corredor Mediterrani, on van participar unes 120 persones, representants dels partits polítics, patronals, cambres de comerç, sindicats, universitats i diverses administracions, entre d'altres. Després de la reunió, el president Carles Puigdemont va reclamar al Govern que atengui els compromisos d'execució "sense demora" dels projectes que formen part del Corredor Mediterrani, i ha advertit de les conseqüències del seu retard.

Puigdemont va destacar l'"enorme consens social i polític" que hi ha per reclamar que es doni prioritat a aquesta infraestructura i la "imperiosa" necessitat que el Corredor ferroviari Mediterrani formi part de les agendes dels Governs espanyol i francès. El President català es va mostrar convençut que en les primeres línies dels deures del futur govern espanyol "hauria de ser una obra" que discorre en un espai on l'economia catalana i europea se la juga.

Va destacar que el "gran i creixent" consens regional que hi ha, amb el govern balear i valencià, amb Múrcia i Andalusia, es "posarà en marxa en les pròximes setmanes" i es concretarà en una trobada de les dues taules estratègiques per al Corredor Mediterrani (la catalana i la valenciana), que se celebrarà pròximament a València, després de l'acord al qual van arribar recentment els presidents de les dues comunitats.

Els representants del C's, PP, PSC, CSQP i JxSí van mostrar la seva satisfacció amb la creació d'aquesta taula perquè suposarà un impuls d'aquesta infraestructura, encara que el president del grup del PP al Parlament, Xavier García Albiol, va reclamar la presència del Govern espanyol, que no estava convidat, a la reunió.

El conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, li va respondre dient que la Taula Estratègica Catalana del Corredor Mediterrani no hauria calgut "si el govern central ha- gués fet la seva feina".