El vicesecretari d'Acció Sectorial del PP, Javier Maroto, va reiterar ahir davant del jutge la "repugnància" que li produeix l'extresorer del PP Luis Bárcenas per l'"enorme dany" que ha causat al "crèdit i bon nom" del partit.

Maroto va declarar ahir com a investigat davant del titular del Jutjat d'Instrucció 11 de Madrid, Juan Javier Pérez, per la querella que li va interposar Luis Bárcenas per injúries i calúmnies. En declaracions als periodistes a la sortida dels jutjats, el vicesecretari va manifestar que li sembla "absolutament necessari" que algú que tingui a prop els mitjans pugui "posar veu" al que una "immensa majoria de militants del PP" sent en relació amb Bárcenas.

El jutge va admetre la querella de l'extresorer contra declaracions que va fer el dirigent popular el juliol al programa d'Ana Rosa Quintana, a Telecinco, on va dir que Bárcenas li feia un "fàstic" que no el podia veure i el va anomenar "delinqüent", encara que després va matisar i va dir "presumpte delinqüent". Bárcenas es va querellar per injúries i calúmnies i demana una indemnització d'un euro.

D'altra banda, l'extresorer del PP va afirmar ahir davant la titular del Jutjat d'Instrucció 5 de Madrid que ell ha vist com funcionaris pegaven a presos a la presó de Soto del Real, on va estar intern poc més d'un any i mig. Així ho va dir als mitjans a la sortida dels jutjats després de ser citat per la querella que li va interposar el sindicat de presons Acaip per afirmar que a la presó de Soto del Real s'apallissava presos.