Un grup d'activistes de les anomenades Marxes de la Dignitat va ocupar durant aproximadament tres quarts d'hora una oficina de la companyia elèctrica Endesa a la ciutat de Barcelona per denunciar la "pobresa energètica" que, al seu parer, continua afectant les classes populars de Catalunya.

Segons van explicar fonts policials i de la mateixa companyia Endesa, els activistes van irrompre ahir al matí a la seu comercial de la companyia elèctrica, situada a la confluència entre la Gran Via i Balmes de Barcelona, i durant uns 45 minuts van estar cridant consignes en contra de la companyia i enganxant adhesius a les parets i els taulells de les oficines.

Posteriorment, els activistes van abandonar pacíficament les oficines de la companyia elèctrica, encara que un grup d'una desena de persones va traslladar la seva reivindicació a l'exterior de la seu d'Endesa.

La reivindicació portada a terme per les Marxes per la Dignitat va mobilitzar ahir al matí diversos agents dels Mossos d'Esquadra, que no van actuar en cap moment per desallotjar els activistes de l'immoble de la companyia elèctrica.

L'ocupació de l'oficina d'Endesa a la capital catalana s'emmarca en les mobilitzacions que les plataformes impulsores de les Marxes per la Dignitat estan portant a terme durant aquests dies a diferents punts de tota la geografia estatal i que culminaran el dia 28 de maig.