Centenars de persones podrien haver mort els últims dies al Mediterrani en diversos naufragis, segons diverses organitzacions, una xifra dramàtica que demostra que la crisi migratòria a Europa està lluny d'acabar-se. Metges Sense Fronteres va alertar a Twitter que "al voltant de 900 persones podrien haver mort al Mediterrani Central l'última setmana".

Per la seva banda, la portaveu d'ACNUR a Itàlia, Carlotta Sami, va escriure missatges en la mateixa xarxa social, i en el primer va afirmar: "mai no en sabrem el nombre exacte, mai no en sabrem les identitats, però supervivents expliquen que més de 500 persones han mort". "Un diumenge comptant víctimes. Macabre exercici: s'adonarà el món que més de 700 persones mereixerien un viatge segur?", va afegir posteriorment.

Itàlia va viure la setmana passada arribades intenses de i va coordinar el rescat de gairebé 13.000 persones en diverses operacions desplegades al Mediterrani, concretament al Canal de Sicília, que separa l'illa de Sicília de la costa africana de Tunísia.

Un quart naufragi

L'última setmana, a més, van tenir lloc diversos naufragis al Mediterrani, tres de confirmats en tres dies consecutius en què es van recuperar, almenys, 65 cossos. No obstant això, alguns dels supervivents que van arribar a port italià en les últimes hores van assegurar a les organitzacions que els van assistir que hi va haver, com a mínim, un quart naufragi. Així ho afirma Giovanna di Benedetto, portaveu de l'organització Save the Children, en una entrevista concedida al diari italià Repubblica.

Di Benedetto explica que, segons els socorreguts, "dimecres van partir del port de Sabrata, a Líbia, almenys dos pesquers", un primer amb "500 persones" i un segon, amb "400". "El segon pesquer no tenia motor i estava enganxat al primer amb una corda. Dijous al matí sembla ser que el segon pesquer havia començat a enfonsar-se i les persones que hi anaven es van llançar al mar amb la intenció d'arribar al primer pesquer i salvar-se", va relatar. "Però els traficants que anaven al primer van tallar la corda", va agregar. Ahir van arribar a Messina 382 persones i a Palerm, unes 600. A més, al port de Reggio Calàbria, van desembarcar-hi 629 persones més.